Kayak Turları

Çıkış Tarihi
KAYAK TURLARI LİSTELENİYOR
  • Günübirlik Kartalkaya

    Son 20 yıldır olduğu gibi bu yıl da Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeyiz...
    1 Gün
    Otobus
    700TL
    Detaylar
  • Dedeman Konaklamalı Kartepe Turu

    Konaklamalı Kartepe Turu
    2 Gün
    Otobus
    1.599TL
    Detaylar
  • Bursa Konaklamalı Uludağ Kayak Turu 2 Gece

    3 Gün
    Ucak
    2.500TL
    Detaylar
  • Bursa Konaklamalı Uludağ Kayak Turu 1 Gece

    Bursa Konaklamalı Uludağ Kayak Turu, Ulaşımlar, Otelde Yarım Pansiyon Konaklama, Rehberlik Hizmetleri, Araçta Kahvaltı Dahil...
    -%25
    2 Gün
    Otobus
    1.500TL
    2.000TL
    Detaylar
  • Hampton By Hilton Kartalkaya Kayak Turu

    Kartalkaya Kayak Bölgesi'nin keyfini göller ve doğal parklarla çevrili, kayak alanına ücretsiz transfer konforu ile Bolu Hampton By Hilton Hotel'de çıkartın...
    -%50
    2 Gün
    Otobus
    1.950TL
    3.900TL
    Detaylar
  • Snowboard Ve Ski-Pass Dahil Günübirlik Uludağ Turu

    Snowboard Takımı, Ski-Pass, Kahvaltı Paketi, Ulaşım, Rehberlik Hizmetleri Dahil Günübirlik Uludağ Kayak Turu - FIRSAT
    1 Gün
    Otobus
    3.000TL
    Detaylar
  • Ski-Pass, Kayak Takımı Dahil Günübirlik Uludağ Turu

    Uludağ Fırsat Turu... Ski-Pass, Kayak Takımı, Kahvaltı Paketi, Uludağ Ulaşım ve Rehberlik Hizmeti Dahil Günübirlik Uludağ Kayak Turu
    1 Gün
    Otobus
    2.500TL
    Detaylar
  • Günübirlik Kartepe Turu

    İstanbul'a En Yakın Kayak Merkezi Kartepe'ye, Hergün Kesin Hareketli Kayak Turu Keyfini Yaşayın...
    1 Gün
    Otobus
    1.500TL
    Detaylar
  • Günübirlik Uludağ Turu Ski-Pass Dahil

    Günübirlik Uludağ Turumuzda Ski-Pass, Kahvaltı Paketi, Uludağ Ulaşımı ve Rehberlik Hizmetleri Dahil.... Uludağ Fırsat Paketimizi Kaçırmayın....
    1 Gün
    Otobus
    1.450TL
    Detaylar
  • Günübirlik Kartalkaya Kayak Turu Skipasslı

    Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde, Kartalkaya Otellerinden Dorukkaya Ski & Mountain Resort ve Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort'ün pistlerinde, Sınırsız Kartalkaya…
    1 Gün
    Otobus
    1.800TL
    Detaylar
  • Günübirlik Uludağ Kayak Turu Basic Paket

    Uludağ'ın bembeyaz ve enerjik atmosferine keyifli bir kayak ulaşımı için 20 yıldır olduğu gibi yeni kış sezonunda da güven, kalite ve deneyimimiz ile hizmetinizdeyiz.…
    1 Gün
    Otobus
    550TL
    Detaylar


KATEGORİLER
SÜRE
BöLGELER
TOPLAM FİYAT

Kayak Turları

Acentamız yaklaşık 20 yıldır, İstanbul'dan Uludağ, Kartalkaya ve Kartepe Kayak Bölgeleri'ne Hergün Kesin Hareketli Kayak Turu düzenlemektedir. Günübirlik Kayak Turu ve Konaklamalı Kayak Turu olarak iki ayrı kategoride yer alan ürünlerimiz daima Heptur Skola Travel Türsab A-10651 belge numaralı Seyahat Acentemiz ile güvence altındadır.


Kayak Hakkında

Kayak sporunun meydana çıkmasının, karların üzerinde rahatça ve kara batmadan ilerlemek amacıyla çok çeşitli uğraşlar sonucu oluşturulduğu bilinmektedir. İlk olarak çeşitili ağaç dallarıyla, karda yürümek amacıyla yapılan parçalar, sonraları geliştirilerek bugünkü kayak ve snowboard araç gereçlerinin halini almıştır.

Bilinen kayıtlara göre ilk kayak yapımı 5.000 yıl öncelerine dayanmakta olup, ülkemizde 18. yüzyıl sonrası yaygınlaşmaya başlamıştır. Bugünkü Haliç civarında bulunan bir marangoz atölyesinde ilk kayaklar yapılmış ve üretilen bu kayak malzemeleri ile taşıma işlemleri gerçekleştirilmiştir. İlerleyen dönemlerde Erzurum'da çeşitli kayak kursları açılmış ve bu kurslarda çok başarılı kayakçılar yetiştirilmiştir. 1933 yılında ise bir grup öğretmen ilk kez Uludağ'da kayak yaparak, kayak sporu adına Türkiye'de bir öncülük yapmışlardır.


Kayak Tarihi

Kayağın tarihi oldukça eski tarihlere dayanmaktadır. Norveç’te kayalara oyulmuş halde bulunnan resimler, kayağın tarih öncesinden beri kullanıldığını göstermektedir.

Bulgulara göre, tarih öncesi çağlarda insanlar kara batmamak için ayaklarına çeşitli şekillerde ağaç parçaları geçirirlermiş. Daha sonra bu parçaların kayganlığını azaltmak amacı ile tabanlar katran veya deri ile kaplanmaya başlanmış. Kayağın ilk olarak ortaya çıktığı bölgeler Altaylar, Sibirya ve Moğolistan’dır. Kayağın spor olarak kullanılmasından önce 15. yüzyılda Orta Asya’da ve İskandinavya’da düşmanlara karşı askeri amaçla kullanılmaya başlanmıştır. Spor dalı olarak kullanılması ise 19. yüzyıl ortalarına denk gelmektedir. İlk kez kayak yarışmaları 1866 yılında Critina’da düzenlenmiş ve gösterilen ilginin büyüklüğü karşısında 1879’da Oslo2da çok daha büyük bir organizasyon düzenlenerek kayakla atlama yarışlarına başlanmıştır. Kayak sporunun anavatanı Norveç olarak kabul edilir ve “ski” sözcüğü Norveççe’de “uzun tahta parçası” anlamına gelmektedir.


İlk zamanlar tahtadan yapılan kayaklar, teknolojinin gelişmesi ile plastikten yapılmaya, tabanı da kayganlığın sağlanabilmesi için polietilenden yapılmaya başlanmıştır. kayak ayakkabıları ise günümüzde tamamı ile dökme plastikten yapılmaktadır, düz ve sert tabanlıdır, su geçirmez, kayağa bağlanan düzenek ile ayağa sabitlenir, düşme durumunda ayağın kayaktan kurtulmasını sağlar.


19. yüzyılda kayak yarışlarının öne çıkması ile kayak tekniği gelişmiş ve bu sporun araçları da geliştirilmiştir. Modern kayak yarışmaları “Alp Disiplini” ve “Kuzey Disiplini” adı altında ikiye ayrılır. Alp Disiplini kayak tekniği, Alp Dağları’nda başlamıştır ve yüksek hızla dik yamaçlardan iniş ile ters açılarla yerleştirilmiş bayrakların arasından geçilip yapılan manevra ve slalomları kapsar. Kuzey Disiplini kayak tekniği ise Kuzey ülkelerinde yapılmaya başlanan, kayakla atlama, biatlon, kros, bayrak yarışı, yürüme yarışlarını da kapsayan bir dayanıklılık sınavıdır.


Günümüzde kış olimpiyat oyunlarının çok önemli bir bölümünü oluşturan, çoğunlukla spor ve eğlence amacı ile kullanılan kayak, özellikle kutup bölgelerindeki araştırmalar için de yaygın olarak kullanılmaktadır.


Ülkemizde ise kayağın ilk kullanımının eski Türk'lere, M.Ö. 4000’li yıllara dayandığı ve karda yürüme amaçlı kullanıldığı düşünülmektedir. Türkiye’de ilk defa 1914 yılında Haliç’te bir marangozhanede çok sayıda kayak imal edilmiş ve Kaflkas cephesinde kayakçı asker yetiştirmek üzere Erzurum’a taşınmıştır. Ülkemizin ilk kayakçıları burada yetiştirilmiştir. Kayağın spor olarak yapılması ise ilk olarak 1933 yılında Galatasaray Lisesi’nden bir grup öğrencinin Uludağ’da kayak yapması ile başlamıştır. 1934 yılı itibarı ile ülkemizde, karlı bölgelerde kayak sporu yaygınlaşmaya başlamıştır. 1936’da kurulan Kayak Federasyonu ile kayak sporu ülkemizde resmi olarak tanınarak, milli Türk kayakçıları olimpiyatlara gönderilmiştir. Daha sonraki yıllarda çoğunlukla eğlence ve spor amaçlı tercih edilen kayak, başta Uludağ, Kartalkaya, Erciyes, Palandöken, gibi bölgelerin gelişmesi ile yaygınlaşmıştır. Uluslararası kurallara uygun ilk kayak yarışması 1944 yılında Asım Kurt’un desteği ile gerçekleştirilmiştir.


Ülkemizde kayak sporunu desteklemek amacı ile Kayak Federasyonu tarafından her yıl 7-15 yaş grubu genç ve çocuklar için kayak kamp ve kursları açılmaktadır. İklimi ve coğrafi konumu ile kayak sporunda güçlü bir potansiyele sahip ülkemizde bugün Uludağ ve Erciyes’in yanı sıra Bolu Kartalkaya, Erzurum Palandöken, Gümüşhane Zigana, Isparta Davraz, Kars Sarıkamış, Antalya Saklıkent, İzmit Kartepe, Ağrı Bubi Dağı, Kastamonu Ilgaz gibi bölgelerde de yoğun olarak kayak sporu yapılmaktadır. Günümüzde Kayak Turları kış sezonu süresince bu bölgelere aktif olarak düzenlenmektedir.

Kayak, adrenalin içeren fakat bir o kadar da insanların tutkuyla bağlı olduğu bir spordur. Ülkemizde bu sporla ilgili olarak 1939 senesinde Dağcılık ve Kış Sporları Federasyonu kurulmuştur. İlk olarak Kayak 1935 yılında “Dağcılık ve Binicilik Federasyonu” olarak kurulan Kayak Federasyonu, 1936 yılında Kış Olimpiyatları yapılması nedeniyle, olimpiyatlardan iki ay önce "Dağcılık ve Kış Sporları" olarak isimi değiştirilmiş ve bu şekilde kış olimpiyatlarına katılım sağlanmıştır.


Yeni Başlayanlar İçin Kayak

Kayak yapmaya çok küçük yaşta başlayanlar olabildiği gibi ilerleyen yaşlarda da başlayan kişilere rastlanmaktadır. Ancak yaşınız ne olursa olsun Kayak ve Snowboard yapmaya yeni başlamış veya başlamayı düşünüyorsanız aşağıdaki tavsiyeleri göz önünde bulundurmanızı rica ederiz.

Kayak yapmaya başlarken ilk önce "düşmek" kavramının öğrenilmesinde oldukça büyük bir önem bulunmaktadır. Kayak Turu, detayın bilinmeksizin, eğitim olmaksızın yapıldığında, düşmeye bağlı olarak önemli yaralanmalara veya sakatlanmalara yol açabilir.

Tekrar hatırlatalım; Kayak çeviklik, denge ve enerji dikkat gerektiren bir spordur.


Kayak Takımı Nasıl Seçilir

Kayak, kaymanın inanılmaz keyfini sözcüklerle tarif etmek oldukça zordur. Bunun yanında kayak herkesin hayatı boyunca kesinlikle denemesi gereken bir eğlencedir diyebiliriz. Pistten aşağı süzülürken yer çekimi kaybolur, yüzünüzde rüzgarı hisseder ve dilediğiniz yöne hafif, keyifli, ve teknik hareketlerle süzülürsünüz. Kayak sporu günümüzde oldukça heyecanlı bir evrimin içerisinde. Yeni kayak şekilleri, kayak ayakkabıları, ve yeni öğretme yöntemleri yeni başlayanların öğrenme eğrisini kısaltırken, orta ve ileri düzey kayakçılara da performanslarını geliştirmeleri için şimdiye kadar hiç olmadığı kadar büyük fırsatlar tanıyor. Kayak ekipmanı seçimi temelde zor bir işlem olmasa da özellikle yeni başlayanların veya kayağa bir süre ara vermiş olanların kafası karmaşık gibi görünen seçenekler ve kulağa garip gelen kelimelerden karışabiliyor. Aşağıda kayak ekipmanını tanımanızı ve size özel seçim yapmanızı kolaylaştıracak temel bilgileri bulacaksınız.

Kayak seçiminizi kolaylaştırmak öncelikle kayak düzeyinizi belirlemelisiniz.

Yeni başlayanlar dönüş rahatlığı ve kontrol kolaylığı için uygun kayak ayakkabıları tercih etmelidir. Orta seviyedekiler biraz daha sert ayakkabı kullanabilir. İleri seviyedekiler ise sert ayakkabıları kullanabilirler. Kayakları kontrol ettiğimiz değneklerin (baton) boyu, kar ayakkabısını giydiğimizde kolumuz kayakları paralel tutacak şekilde yani 90 derece yapacak boyda olmalıdır.

Güç;

Kayaklarınızı, kaslarınızı ve yerçekimini bir bütün içerisinde kullanmalısınız. Vücudunuzun bütün gücü kayaklarınızın kenarlarına odaklanmalıdır, dönüşlerdeki kuvvet dağılımını kolaylıkla yönlendirilebilecek şekilde dengelemelisiniz.
Dikkat;
Kayaklarınız istediğiniz yönde hareket ettirebiliyor, kar üzerindeki engebeler tarafından yoldan çıkmadan düzgün ve yuvarlak dönüşler yapıyorsanız, vücudunuzun hareketlerinde de çok dikkatli olmalısınız. Dengenizi kaybettirecek ani hareketlerden ve zorlamalardan kaçınmalısınız.
Gevşeme;
İki şey üzerinde odaklanmış olmalısınız; önünüzdeki pist ve kayma hissiniz. Her dönüşte gerekli kaslarınız gerilmiş durumda (ama kramp girecek kadar değil), kullanılmayan kaslarınız ise gevşemiş ve denge için gerektiğinde kullanılmaya hazır olmalıdır.

Özellikle kayak kiralama yaparken araç gereçlerin temiz ve bakımlı olmasına dikkat ediniz,
Ucuz kayak kiralaması yaparken malzemelerin kalitesine önem veriniz. Eğer Kayak ve Snowboard konusunda henüz amatörseniz, profesyonel pistlerde kayak yapmak için acele etmeyiniz,


Kayak Malzemesi Seçimi

Kayak malzemesi seçimi için öncelikle doğru kayak ayakkabısını seçmeniz gerekir. Ayağınıza uygun ayakkabı, rahat hareket etmenizi sağlar ve performansınızı arttırır. Ayakkabı seçiminiz için öncelikle, kayak düzeyinizi belirlemeniz gerekmektedir. Her kayak düzeyi için farklı ayakkabı tipi mevcuttur.
• Yeni başlayanlar kayakçılar: düşük eğimli pistlerde yavaş kaymayı tercih eden kayakçılardansanız, daha rahat ve esnek ayakkabıları tercih etmelisiniz.
• Orta düzey kayakçılar: kayak için temel bilgilere sahip ve ileri düzeydeki pistler dışında arazilerde kayarak deneyim kazanmış kayakçılardansanız, özellikle bombeli pistlerde, hız ve dönüşlerde kontrolünüzü sağlayabilmeniz açısından daha fazla tepki veren, sert ayakkabıları tercih etmelisiniz.
• İleri düzey kayakçılar: her türlü koşulda ve arazide, yüksek hızlarda, kontrollü kayabilen profesyonel kayakçıklardan ve yarışçılardan oluşan bu kategoridenseniz; tepki ve hasassiyeti en yüksek ayakkabıları tercih etmelisiniz. Dağın her noktasında kar ve/veya buz üzerinde kontrollü kayabilmek için rahatsız edecek kadar sert ayakkabıları seçmelisiniz.
Kayak ayakkabılarında 3 farklı çeşit ayakkabı bulunmaktadır. En yaygın olanı önden girişli ve klipsli ayakkabılardır. Orta ve ileri düzey kayakçılar, bu tip ayakkabıları tercih ederler. Ortadan girişli ayakkabılar hem ön ve hem de arkadan açıldıkları için kolay giyme ve yürüme sağlarlar. Kullanım kolaylığı açısından eskisi kadar sık üretilmese de arkadan girişli ayakkabılara da rastlamak mümkündür. Ayağa en uyumlu kar ayakkabıları önden girişli ayakkabılardır.
Aykkabı seçimini yapıp, kayak ayakkabılarınızı giydiğiniz zaman bir müddet kayma pozisyonunda durarak ayağınızın rahatlığını test etmeniz gerekmektedir. Klipsleri çok sıkı bağlamamanız, ayakkabınızda ayağınızı sıkacak herhangi bir durum olmamasına ve kayma pozisyonunda ayak parmak uçlarınızın ayakkabı ucuna değmemesine dikkat etmeniz gerekmektedir.
Ayakkabınızın ardından kayağınızı seçerken, özellikle kayak boyuna dikkat etmeniz gerekir. Kayak boyunun seçimi, boy – kilo ve kayak düzeyiniz ile doğru orantılı olmalıdır. Yeni başlayanlar için kayak boyu kayakçının omuz boyu kadar; orta düzey kayakçılarda kayak boyu kayakçının burun seviyesi ile başının üstü arası kadar; ileri düzey kayakçılarda kayak boyu kayakçının boyu ile artı bir el genişliği arasında olmalıdır. Yeni başlayanlar için tavsiye edilen kayak boyları, özellikle dönüşlerde kontrolü sağlar. Kayakçının seviyesi arttıkça, kayak boylarının da yüksek hızlarda daha fazla denge sağlayabilmesi adına uzaması tavsiye edilir.
Dönüşlerde denge ve tırmanışlarda destek amaçlı kullanacağınız kayak batonunuzu seçerken, baton boyunu belirleyebilmeniz için kayak ayakkabılarınız ile ayakta durarak, batonunuzu ters çevirip, başparmağınızın üstünün batonunuzun sepetine değecek şekilde hemen altından tutmanızla dirseğinizin bu pozisyonda 90 derecelik açı yapmasını sağlamanız gerekmektedir. Şayet bu pozisyonda açı 90 dereceden daha dar ve küçük ise daha kısa bir baton, açı 90 dereceden daha geniş ve büyük ise daha uzun bir kayak batonu seçmelisiniz.
Sürat yapılabilen bir spor olan kayakta, özellikle çocuk ve yeni başlayan kayakçılarda uzmanlar, kask kullanımını tavsiye etmektedirler. Kask seçiminde ensenin açık, alın bölgesinin hafif kapalı, başta çok bol durmayan fakat başı aşırı sıkmayacak kaskların tercih edilmesi gerekmektedir.
Kayak yaparken güneşin kardan yansımasını engellemek ve gözleri kardan ve soğuktan korumak amacı ile mutlaka buhar engelleyici ve UVA/UVB özelliğine sahip kar gözlüğü kullanmalısınız.
Kayak yaparken kullanacağınız eldivenin rüzgar ve su geçirmeyen özellikle olması, elin terlemesine engel olacak şekilde hafif ve rahat olmasına, iç astarının toplanmamasına ve elinizin kavrama gücünü engellememesine dikkat etmelisiniz.
Kayak giysilerinizi seçerken ise termo özelliğine sahip rüzgar ve suyu geçirmeyecek tek veya 2 parçalı kayak giysileri tercih etmelisiniz. Kayak giysilerinizin içine terletmeyen ve ısı koruyucu termal içlikler giymenizi tavsiye ederiz.

İLETİŞİM

[email protected]
02125984888
Yenibosna Merkez Mah. Cemal Ulusoy Cad. No: 9
    Bahçelievler/İstanbul
Sitemizde anılan tüm fiyatlar, geçerli kartlar ile tek ödemede, en ucuz başlangıç fiyatlardır ve yeterli kontenjan olması durumunda geçerlidir.